In onze reeks ‘mon amie’ laten we mensen aan het woord die ons een kijkje geven in hun leven. Deze inspirerende blog gaat over powervrouwen en hun levenslessen. Van deze vrienden kunnen wij heel veel leren!

Lees hier wat Yara Jimmink ons te vertellen heeft.

Hoe zou je jezelf omschrijven in 1 woord?

Halfbloed.

Wat doe je en hoe ben je begonnen?

Ik studeer Fotografie aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Na mijn middelbare schooltijd heb ik veel verschillende baantjes gehad en een aantal jaren heb ik in de filmindustrie gewerkt. Fotografie was altijd een hobby, totdat ik erachter kwam dat de liefde er voor zo groot was dat ik er meer in wilde duiken en er voor wilde studeren! Na een lange zoektocht ben ik blij dat ik dingen voor mijzelf heb kunnen afstrepen en concreter weet wat ik nu wil. Op de academie ben ik heel blij!

monsak_monamie_yara_jimmink

Wat is je meest ‘awkward’ moment?

Uhm, een scheet laten in m’n slaap bij iemand die ik leuk vond, ik schrok er wakker van en hij ook.

Waardoor raak jij snel geïrriteerd?

De manier waarop sommige mensen kauwen of neurotisch zitten te tikken. Ik ben erg gevoelig voor bepaalde geluiden en die werken af en toe op mijn zenuwen! Zo zat er laatst een jongen naast me in de trein een salade met croutons te eten, toen had je me. Oh ja en wat me ook irriteert, verkleinwoordjes zoals ‘hapjes, drankjes, snackjes’.

monsak_monamie_yara_jimmink