Lisette werkt al een hele tijd voor monsak. In de tijd dat het atelier zich in de slaapkamer van Margriet bevond. Dat is dus best lang geleden. Klanten kwamen toen nog bij haar thuis om leer uit te zoeken voor een tas op maat. Lisette begon met het stikken van accessoires en toen er eenmaal een webshop kwam moesten er foto’s komen. Daar wilde Lisette wel bij helpen. De rest is geschiedenis. Zo leren jullie onze amie Lisette ook een beetje kennen.

Wat doe je wat je nooit verwacht had toen je klein was?

Ik kom uit een klein dorpje en was altijd heel nieuwsgierig en verslond modetijdschriften. Ik wilde heel graag in de mode werken en dat leek een wereld waar ik nooit tussen zou komen. Dat ik nu fotografeer voor monsak, inkoop doe voor een winkel en dat er gewoon ook een plekje voor mij in die wereld is, is iets dat ik nooit had gedacht.

Waar herkennen je beste vrienden je in?

Ik leg vaak verbanden tussen dingen dus kan heel snel een herinnering naar boven halen. Zoals kletsen over ‘weet je nog toen en toen’ en dan hebben vrienden zoiets van ‘hoe weet jij dat nu nog?!’ Ik sla ook altijd op wat iemand wil hebben en probeer dan altijd met verjaardagen dat te kopen. En hopelijk ook het feit dat ik altijd voor ze klaar sta als het nodig is.

Wat geeft jou energie?

Muziek, daar kan ik mezelf helemaal in verliezen. En tentoonstellingen bezoeken met vrienden, dat geeft mij inspiratie om zelf ook weer aan de slag te gaan met creatieve dingen.

monsak_monamie_lisette_brons

Wat vind je zo leuk aan je werk voor monsak?

Elke week is het weer een verrassing wat ik mag fotograferen voor Margriet. Ik ben een keer per week in het atelier en dan heeft Margriet bijvoorbeeld weer een leuk idee voor een gifje bedacht en kunnen we dat meteen gaan maken. Ik ben begonnen als stikker voor de tassen en langzaamaan ben ik de fotografie gaan doen. Super leuk dat Margriet mij die kans heeft gegeven om daarin te groeien en Ik ben super trots op haar en wat ze bereikt heeft met monsak.

Welke levensles wil je met ons delen?

Leg je focus op het hier en nu, ik was vroeger een dromer (nog steeds wel) maar je moet toch eerst die stappen nu zetten voordat je bij die wereld komt waar je naar toe wilt!